Inlägg

Inlägg som PekkaJukkasson har skrivit i forumet
Av PekkaJukkasson

Spacemonger 1.4.0. Släppt 2000, jag har haft det sedan 2011

Av PekkaJukkasson

Själv kör jag med en ganska tyst kompressor från Stanley för 1899 kronor, perfekt till allt från datorn till analog film till vinyl till vanlig städning av grejer med trånga hörn
https://www.jula.se/catalog/verktyg-och-maskiner/tryckluft/ko...

Av PekkaJukkasson

Telefon
Plånbok
Nycklar
Armbandsur
Kamera

Nästan alltid i alla fall. Har inte med kameran till jobbet eller Ica, men i stort sett alltid när jag ska någonstans på fritiden. Promenad, cykla till en vän eller åka på någon resa. Spelar ingen roll, någon kamera är med.

Av PekkaJukkasson
Skrivet av Kwirek:

Nu är det ju väldigt få blu-ray man kan privatkopiera, men jag antar att inte behöva exponera sin piratkopiering utåt har sitt eget värde.

Jag förstår inte hur du menar att det skulle vara blu-ray-skivor som man kan privatkopiera? Med MakeMKV har jag rippat alla mina ca 30 serier och lika många filmer utan problem. Allt ligger på min NAS för privat bruk av mig, mina nära och kära.

Det är ungefär så du också gör om jag förstår resten av ditt inlägg korrekt?

Av PekkaJukkasson

Jag är egentligen inte ett stort fan av fysisk media när det kommer till filmer, men blu-ray är nice! 1080p fungerar bra även på en 4K-TV och steget till 4K Blu-ray är inte lika viktigt jämfört med att gå till blu-ray från DVD, som känts enormt utdaterat sedan flera år tillbaka.

Jag brukar ofta köpa på Tradera, privatkopiera till NASen med makeMKV, sedan sälja på Tradera igen. Ofta blir det ingen större förlust så att få blu-ray-kvalitet "gratis" är väldigt trevligt.

Av PekkaJukkasson

Hallå, jag har en Zyxel NAS540 som blev över efter jag gjorde ett truenas-bygge, om det hade varit intressant

Av PekkaJukkasson

Nu är detta en kommentar mot FZ men har inget konto där.
Om listan nu handlar om att spelen är utvecklade i Sverige, hade det då inte vara bra att nämna utvecklare och publicerare i underrubrikerna?
Hittar inte ens utvecklare till alla spel i brödtexten..

Av PekkaJukkasson
Skrivet av Rouge of Darkness:

länk till programmets hemsida inte bara nedladdningslänk tack.
Uppdateras det fortfarande? inte aktuellt med archive länkar om projektet är nedlagt där inte är säkert innehållet finns kvar om en stund.

Det är sista freeware-versionen av Spacemonger som släpptes 2000, så nej den uppdateras inte och är väl då oaktuell för denna tråd.

Skrivet av Rouge of Darkness:

kan kolla på det där har för mig funktionen dock finns i Microsoft Powertoys

Använder inte Powertoys men vad jag har sett av det tycker jag ändå BRU har mer avancerade inställningar att pilla med.

Skrivet av Rouge of Darkness:

kollade du äns listan innan du tipsade om dessa? [Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows

de har varit i listan sen strax innan stenyxan typ...

denna tråden är om man vill göra tillgägg i listan alternativt om länkar är trasiga eller liknande fenomen.

Jo, jag har sett att de redan ligger i listan, men jag vill ju trots allt rekommendera dem personligen ändå. Jag såg ingenting i första inlägget om att man inte ska rekommendera program som redan finns i listan..

Skrivet av Rouge of Darkness:

dessa är väl inte med ska lägga ett öga på´t

Kul att höra! Kan bli svårt att hitta någon användning för det om du inte har någon blu-ray-läsare och blu-ray-skivor dock.. Programmen fungerar i och för sig med DVD också!

Av PekkaJukkasson

Gamla Spacemonger v1.4 (Archives.org nerladdning): väldigt lätt utrymmesvisualiseringsprogram. Denna version av programmet släpptes i oktober 2000 och uppdateras då såklart inte längre, vilket jag missade var ett krav för listan.
Bulk Rename Utility: Namnge och numrera filer i bulk.

Foobar2000: Väldigt anpassningsbar musikspelare med ripp-funktion.
Mp3tag: taggningsprogram för musikfiler. (inte bara mp3..)

MPC-HC: Mediaspelare som hanterar mkv-flaggor och text-flaggor korrekt. (MPC-BE kan vara ett alternativ, i mitt tycke lite sämre)
MakeMKV: rippa Blu-ray skivor till mkv-filer (är nog egentligen klassat som shareware men utvecklaren lägger upp ny produktnyckel på forumet varannan månad så man inte behöver installera om programmet. Går annars att köpa om man vill slippa skriva in ny nyckel då och då, men inga fler funktioner låses upp.)
MkvToolNix: taggningsprogram och containerhanterare för mkv-filer.

Ja, jag köper fortfarande CD-/BD-skivor..

Av PekkaJukkasson

Mest använda både på jobbet och hemma:
Win+E för utforskaren (använt Windows 75% av mitt liv men lärde mig denna för några månader sedan..)
Win+V för klistra-historik
Win+Shift+S för skärmklippsverktyget
F2 för att namnge fil i utforskaren

Av PekkaJukkasson

Räknade inte riktigt med att mina bästa vänner skulle ha fotosesh vid sjön precis när jag hade hoppat i för ett morgondopp..

Av PekkaJukkasson

Prylar till en ny, riktig NAS.

Av PekkaJukkasson

Orimligt brett mönsterkort.. men annars ser det smarrigt ut!

Av PekkaJukkasson

Oof på min HTPCs 970..
Annars 8GB i min primära dator.

Av PekkaJukkasson

Jag poppade en Faxe Kondi tidigare idag! Blev sjukt förvånad för någon dag sedan när jag såg att någon hade dumpat ett helt flak av min favoritläsk i källaren! Utgångsdatumet har paserat, men men, läsk som läsk eller?

Av PekkaJukkasson

Lady Britta, för den är uppkallad efter min mor. Min morbror var med och "utvecklade" den och döpte den efter sin syster. Den är en av potatissorterna i Estrellas chips och på de gamla förpackningarna (de som var mer glansiga och inte matta) så stod en liten text om potatissorterna på baksidan. Lite tråkigt att den texten inte finns på de nya

Av PekkaJukkasson

Stor skillnad i luminans på det svarta och gula färgerna på agget så att vara färgblind lär inte vara något problem.

Av PekkaJukkasson
Av PekkaJukkasson

Ingår den radiostyrda F1-bilen?

Av PekkaJukkasson
Skrivet av Xverminator:

Är det någon som pysslat med mining som vet vad det är för pengar det rör sig om, tänker på en enskild PC med tex ett RTX 4090.

Är det hundralappar eller tusenlappar i månaden?

Har minat lite till och från sen 2012, men inte gjort det sedan mitten på 2022. HD5870, HD7970, R9 290x, R9 Nano, RX 5700 och RX 6800 är de kretsarna jag har torterat, men ett toppkort som är på 24/7 har dragit in ungefär 1000:- i månaden (+100% / -50% beroende på år) om man säljer valutan direkt när man får det. Var man smart så väntade man med att sälja och då går ju vinsten så klart upp beroende på kursen (fram till toppen i oktober 2021). Synd att jag var så pengahungrig när jag var yngre och sålde direkt, hade känts helt OK att sitta på mina 10BTC jag grävde upp under de första åren.